top of page
IMG-20240211-WA0038 (1).jpg

Konichiwa

Hoi, ik ben Marthe, 28 jaar, en ik woon in het prachtige Kyoto, Japan.

Na mijn eerste bezoek aan Japan in 2018, waar ik bij een gastgezin verbleef tijdens mijn minor aan de Kwansei Gakuin University, wist ik dat mijn avontuur hier nog niet ten einde was. In 2022 keerde ik terug naar Japan en sinds dien noem ik dit mijn thuis.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • threads

My Story

In 2021 behaalde ik mijn diploma als Visual Designer en koos ervoor om terug te keren naar Japan. Echter, de uitdagingen van de coronapandemie maakten mijn plannen aanzienlijk moeilijker. Tijdens de lockdown in Japan, die plaatsvond tijdens de coronaperiode, was het voor buitenlanders niet toegestaan het land binnen te komen. Toen de regels enigszins versoepelden, was de toegang beperkt tot mensen met een visum. Ik besloot een kans te wagen en diende een aanvraag in voor het Working Holiday Visum.

Dit visum is relatief nieuw, zo nieuw zelfs dat niemand er voor Covid gebruik van heeft kunnen maken. Het werd in 2021 beschikbaar gesteld voor Nederlanders en wordt jaarlijks slechts aan maximaal 200 Nederlanders toegekend. Het nieuws dat mijn visumaanvraag was goedgekeurd, was dan ook geweldig! 

Zo begon mijn avontuur in Japan in september 2022!

Wat oorspronkelijk een verblijf van drie maanden zou zijn, is nu uitgegroeid tot 1,5 jaar en nog veel meer in het vooruitzicht. Op mijn blog deel ik mijn ervaringen en ontdekkingen terwijl ik mijn leven opbouw in Japan. Van het verkennen van tempels tot het genieten van lokale gerechten, ik neem je mee op mijn Japanse avontuur. Dank je wel dat je deel uitmaakt van mijn reisverhaal!

Contact

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje op instagram of email me.

Maru Travels

Japan

bottom of page