top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Nara

Behoorlijk in het begin van mijn reis heb ik dag gepland naar Nara. Maar om een of andere reden had ik hier nog geen verslag over geschreven. Dit was voordat ik naar school ging en inmiddels ben ik al klaar met school! Wat gaat het verschrikkelijk snel! Dat ik klaar ben met school betekent niet dat ik klaar ben met reizen, vandaag (20 dec) reis ik naar Tokyo voor kerst!


Via een app waar je meer reizigers kan ontmoeten en kan samen reizen heb ik een andere Nederlander leren kennen. Zo hebben we afgesproken om samen Nara te bezoeken.Als eerste zijn we direct naar gelopen, dit is een gigantische houten tempel. De Todai-ji was tot 1998 het grootste houten gebouw ter wereld. Dan te bedenken dat de Todai-ji vroeger nog zo'n 30% groter was! Helaas is deze verwoest door een brand.

In de tempel staat de grootste Daibutsu ter weregeld, een gigantisch bronze beeld van de Buddha Vairocana. Het beeld is 14.98m hoog, heeft ogen van 1.02m en van schouder tot schouder is hij 28m.


Helaas hadden wij er geen geweldig weer bij, voornamelijk veel miezer. Na de tempel zijn we het oerbos in gelopen naar de Kasuga-taisha. De Kasuga-Taisha is vooral beroemd om zijn vele lantarens.


Een van de bijzonderste dingen om te zien zijn de wilde herten in de stad en op de grote open velden. De herten zijn alles behalve schuw. Er zijn veel kraampjes die koekjes verkopen die je aan de herten kan voeren, maar zodra de herten doorhebben dat je eten hebt word je belaagd door een groep van ongeveer 6 herten en doen er alles aan om je koekjes te stelen.
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page