top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Amanohashidate

Amanohashidate is een zandbank in het noorden van Kyoto. Amanohashidate betekent "Brug naar de Hemel" in het Japans en het is gemakkelijk te begrijpen waarom de naam zo toepasselijk is. Deze locatie is vrij populair onder japanners om naartoe te gaan voor een dagje uit.


De zandbank is ongeveer drie en een halve kilometer lang en er staan meer dan 7.000 dennenbomen. De zandbank zelf bestaat uit fijn wit zand en ligt tussen de Miyazu-baai en de Asoumi-zee. Het uitzicht vanaf de zandbank is zo mooi!, met de baai aan de ene kant en de zee aan de andere kant.


Een van de beste manieren om Amanohashidate te ervaren, is door over de zandbank te lopen of te fietsen. De wandeling duurt ongeveer een uur. Aan beide uiteinden van de zandbank is er een stoeltjeslift of kabelbaan die je kan nemen naar de top van de berg voor een panoramisch uitzicht op de zandbank.Tempel Tenkyozanchi Onji, ook bekend als de Amabashiyama Chion-ji-tempel, ligt vlakbij Amanohashidate. De naam van de tempel heeft een verbinding met Monju, de bodhisattva van wijsheid, die daar zou wonen. Tijdens de Edoperiode onderging de tempel restauratie en werd het een Zen-tempel die behoort tot de Myoshin-ji-school van de Rinzai-sekte.


De ronde stenen cirkels met een gat er in zijn Chie-no-wa Andon. Het is een type lantaarn dat wordt gebruikt als verlichting voor feesten en ceremonies in Japanse boeddhistische tempels. De lantaarn is vernoemd naar de Boeddha van Wijsheid, Manjushri, die in het Japans "Chie" wordt genoemd.


Wat vooral opvalt als je de tempelgrond betreed zijn de waaiertjes die in de dennenbomen hangen. Dit zijn omikuji, Ik heb dit in een eerdere post al eens uitgelegd, zie 'Kifune-Jinja' maar hier nogmaals de uitleg. De omikuji-strookjes zijn kleine papiertjes waarop voorspellingen staan over iemands leven, zoals liefde, gezondheid, studie en werk. Deze voorspellingen variëren van geluk en voorspoed tot waarschuwingen voor ongeluk en pech. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je bij de Kifune-Jinja een papiertje die je op het water kan laten drijven en in dit geval een klein waaiertje. Na het lezen van de voorspelling, kan de persoon het omikuji-strookje vastbinden aan een tak of touw bij de tempel om zijn of haar wens uit te laten komen of om te voorkomen dat de voorspelling uitkomt.

Opnieuw had ik weer '大吉 Daikichi' wat 'Great blessing' betekent, de beste uitkomst die je kan krijgen van een Omikuji.De mizuhachi (waterbassin) bij de Chion-ji Tempel, was oorspronkelijk een badkuip. Het werd gemaakt in de Kamakura-periode.


De Sanmon (drie-poort) is een belangrijke poort die leidt naar de centrale hal van de boeddhistische tempel. Vaak is de poort versierd met verschillende soorten beelden of doeken. Deze sanmon wordt ook wel het "Gouden Paviljoen" genoemd en dankt zijn naam aan het goud dat werd geschonken door keizer Go-Daigo ter gelegenheid van de bouw.54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nenbutsu-ji

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page