top of page
  • Foto van schrijverMarthe

ArashiyamaArashiyama (嵐山) is in het westen van Kyoto, onder aan de Arashiyama Mountains. Vanaf mijn huis in Nishinomiya naar Arashiyama is het ongeveer 1 uur en 40 min met de trein. Vanaf het station is het een klein stukje lopen naar de Togetsukyo Bridge. De brug is gebouwd in de Heian Period (794 - 1185) en vernieuwd in 1930. Aan de rivierkant is een park met veel kersenbloesems.


Een grote straat met veel (schattige) winkeltjes loopt recht door naar achter richting de bergen. Duidelijk dat ze erg op toeristen gericht zijn. Zodra je de winkelstraat uit bent en richting het bamboo bos loopt word het rustiger. Natuurlijk zijn er wel toeristen (zowel buitenlanders als Japanners) maar het was niet zo druk als ik had verwacht. Dit komt waarschijnlijk omdat je het land niet in komt zonder visum en er op dit moment veel minder toeristen zijn dan gebruikelijk.Het bamboe bos was de hoofd reden dat ik naar Arashiyama wilde. Het is erg indrukwekkend om tussen de gigantische bamboe te lopen. Overigens was het 'bos' wel kleiner dan ik had verwacht. Het was meer 1 wandelpad tussen de bamboe, alsnog prachtig. Maar als je het de naam "bamboo forest" geeft had ik meer bos verwacht.Als je bovenaan de wandelroute staat heb je ook nog de mogelijkheid om Okochi Sanso Villa te bekijken. Voor 1000 yen, omgerekend 7,18 euro kan je naar binnen. Dit is inclusief Macha thee en complementaire snack. Dit is naar mijn mening echt waard om te bekijken. De vila was in bezit van acteur Okochi Denjiro (1898-1962) en nu open voor iedereen die het wil bekijken.

Het was erg rustig en ik heb maar 6 mensen gezien, je hebt alle tijd om alles rustig in je op te nemen en te genieten van de Japanse tuin.

Als je vanaf de Okochi Sanso Villa het bamboe bospad doorloopt kom je uiteindelijk bij de Tenryu-ji Temple, Noord Ingang. Vanaf hier kan je de tuin bekijken, als je de tempel zelf in wilt dan moet je naar de Main Hall lopen en daar apart entre betalen voor de ingang voor de tempel. Entre voor de tuin is 500 yen, 3,60 euro. En nog 300 yen (2,15 euro) om het gebouw binnen te gaan.


Tenryu-ji Tempel behoort tot Kyoto's 5 beste Zentemples en gebouwd in 1339 in het begin van de Muromachi Period. De tempel is een van Kyoto's vele UNESCO World Heritage Sites.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comentários


Maru Travels

Japan

bottom of page