top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Arima Onsen

Een week na aankomst in Japan appte Kati mij dat ze in het vliegtuig zat naar Japan. Kati heb ik in 2018 op de Kwansei Gakuin University leren kennen. Afgelopen jaren hebben we contact gehouden maar het is super toevallig dat we weer op hetzelfde moment in Japan zitten! Zij studeert nu aan een universiteit in Hiroshima en is voor een weekend naar Nishinomiya gekomen.


We zijn de avond van haar aankomst naar TeamLab Botanical Garden gegaan. Dit kan je lezen in de vorige blog post. De volgende dag hebben we Arima Onsen bezocht.

Arima Onsen ligt in Kobe. Vanaf Shukagawa station kan je een bus nemen naar Arima Onsen.


Arima Onsen is een van de oudste en populairste hotspring resorts. Arima heeft twee soorten hofspring water, goud water (kinsen), met ijzer dat goed zou moeten zijn voor de huid en spierpijn en zilver water (ginsen) dat radium bevat en carbonated is.


Wij zijn naar Kin no Yu gegaan. Deze ligt in het centrum en is de grootste van de public bath houses en heeft het gouden water. Entre kost 650 yen, ongeveer 4,50 euro.


Uiteraard is het niet toegestaan om binnen foto's te maken. Je bent immers naakt.


Aan het einde van de dag warm (water is minimaal 44 graden) en schoon thuis gekomen heerlijk Sukiyaki gegeten, Japanse Hotpot. Wat mijn gastgezin heeft klaargemaakt. Sukiyaki zit vol groente en super zacht vlees dat je dipt in een rauw ei.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page