top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Exploring Asahikawa

De bedoeling was om van Sapporo met de auto naar Asahikawa te rijden. Je kan het meeste met de trein doen maar als je Hokkaido (het meest noordelijke gedeelte van Japan) in gaat is het eigenlijk leuker/beter om dat met de auto te doen. Vergis je niet Hokkaido is groot, als je het op de kaart over Nederland land zou leggen zou het net zo groot zijn als Nederland maar bijna dubbel zo breed.

Maar goed je leest al dat het de bedoeling WAS om met de auto te gaan. Toen we aankwamen bij het autoverhuurbedrijf bleek dat Zen zijn rijbewijs al een maand verlopen was! Dus dat was flink balen en die auto konden we niet huren en moesten we met de trein naar Asahikawa. Ik heb namelijk nog steeds geen rijbewijs... (komt nog wel)


Hokkaido Gokoku Shrine

In Asahikawa valt veel sneeuw, heel veel sneeuw. Alles is wit en er ligt wel een meter sneeuw op de daken. Soms lijkt dat wel gevaarlijk, wat als het in een keer naar beneden schuift en op je valt... maar het beeld is toch wel erg mooi. Een half uur lopen van ons hotel (wat trouwens echt een geweldig hotel was) ligt de Hokkaido Gokoku Shrine.


Nog even snel wat over het hotel: super ideale locatie in Asahikawa en maar 15 min lopen van het sneeuw festival. Daarbij had het hotel een raam die wel open kon (in tegenstelling tot het hotel in Sapporo), om een of andere reden gooien ze de temperatuur in Japanse hotel kamers altijd flink omhoog, lucht is super droog en in de winter werkt de koeling van de airco niet... maar dat was in dit hotel dus geen probleem. We konden gebruik maken van een traditionele Onsen, gratis en onbeperkt ijsjes eten en tussen 21.00 en 23.00 kan je gratis ramen krijgen in het restaurant. Na 23.00 kan je bij de balie om gratis cup noodles vragen.


De Hokkaido Gokoku Shrine is gebouwd om de slachtoffers van de tweede wereld oorlog te herdenken. Er is is nogal veel contraversie over en er is dan ook niet zo veel informatie over deze shrine te vinden.Asahiyama Zoo

Dierentuinen in Japan zijn anders dan in Nederland. Vaak zijn ze klein en zijn de verblijven dan de dieren ook klein en kan je het echt soms nog hokken en kooien noemen. Asahiyama zou de beste dierentuin van Japan zijn, dus dan moeten we die ook gezien hebben. De entre prijs was verassend laag, 1.000 yen. Omgerekend zo'n 6 euro. Nu kan je deze dierentuin ook niet vergelijken met Wildlands. Maar is wel degelijk beter dan de dierentuin in Kobe of Tokyo. Een van de highlights is een glazen tunnel in het penguin verblijf waar je de penguins onderwater kan zien.


Snow Festival

Naar mijn mening is de de winter festival in Asahikawa beter dan die in Sapporo. Ja de sneeuw sculpturen in Sapporo zijn beter maar in Asahikawa heb je een gigantisch sneeuw sculptuur waar je van af kan glijden, hallo! hoe tof is dat?! Er is een podium waar elke dag live muziek is en elke avond is er een show met vuurwerk.

In 1994 haalde een gigantisch Koreaans fortress gemaakt van sneeuw het Guinness World Records als de grootste sneeuw constructie ooit gebouwd.


In het centrum van de stad op de Heiwa Dori voetgangers pad, dat ongeveer een kilometer lang is vanaf het station, staan allemaal ijssculpturen opgesteld. Die naar mijn mening veel indrukwekkender waren dan die in Sapporo. In de avond worden ze opgelicht waardoor ze nog mooier lijken!
49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page