top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Sapporo

Het Sapporo Snow Festival (Sapporo Yuki Matsuri) wordt elke februari gehouden in de hoofdstad van Hokkaido, Sapporo. Het is een van de meest populaire winter evenementen in Japan.


Het Sapporo Snow Festival begon in 1950, toen middelbare scholieren enkele sneeuwbeelden bouwden in het Odori Park. Sindsdien is het uitgegroeid tot een groot, gecommercialiseerd evenement met spectaculaire sneeuw- en ijssculpturen, en het trekt enorme aantallen bezoekers aan. Het festival vindt plaats op drie locaties: het Odori-terrein, Susukino-terrein en de Tsu Dome.
De belangrijkste locatie is het Odori-terrein in het centraal gelegen Odori Park van 1,5 kilometer lang in Sapporo. Op deze locatie worden de beroemde grote sneeuwsculpturen van het festival tentoongesteld, sommige met een breedte van meer dan 25 meter en een hoogte van 15 meter. Naast een een aantal grote sneeuwsculpturen staan er op het Odori-terrein ook kleinere sneeuwbeelden. Ze worden dagelijks verlicht tot 22:00 uur en op de meeste grote en een aantal kleintjes word een projectie afgespeeld.
op het Susukino-terrein zijn ijssculpturen te zien. Deze worden voornamelijk gefinancierd door grote en locale bedrijven. In de avond worden deze ijssculpturen verlicht. Zo heeft een lokaal restaurant een Japanse muur met daarin allemaal bevroren vis. Vis uit Hokkaido is erg beroemd door heel Japan.


In Hokkaido, als je gaat hiken, kan je ook bruine en zwarte beren tegen komen. Deze beren beginnen steeds meer een probleem te worden. Afgelopen jaar zijn er maar liefst 212 mensen aangevallen door beren.


Sommige restaurants bieden ook herten en beren vlees aan. Dit word niet in heel japan gegeten maar is echt lokaal voor Hokkaido. Toen we in een restaurant kwamen waar ze dit ook aanboden hebben we dit ook besteld en geprobeerd. Berenvlees heeft veel umami en smaakt goed.


Berenvlees
Berenvlees55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page