top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Fuji-san

Eén ding dat altijd bovenaan mijn bucketlist stond, was het zien van de iconische berg Fuji-san. De hoogste berg/vulkaan van Japan heeft me altijd gefascineerd en nu was het eindelijk zo ver om Fuji van dicht(er) bij te bekijken. Mt Fuji is 3776 meter hoog en dus de hoogste berg van Japan. Tevens is het ook een actieve vulkaan wat betekent dat het nog steeds in staat is om uit te barsten. Hoewel de laatste uitbarsting in 1707 was, wordt de vulkaan nauwlettend in de gaten gehouden door wetenschappers en autoriteiten.Arakuyama Sengen Park


Vanaf Tokyo, Shibuya is het ongeveer 2,5 a 3 uur met de trein naar het Arakuyama Sengen Park. Dit is misschien wel DE bekendste plek om Mt Fuji te bewonderen, ik denk dat iedereen wel eens een foto heeft gezien vanaf deze locatie. Samen met honderden andere toeristen loop je de berg op tussen de kersenbloesems. Halverwege de berg ontstaat er opeens een rij, een uur in de rij staan om 5 minuten op het observatiedeck te mogen kijken en de iconische Mt Fuji foto te nemen. En ja, als je er toch eenmaal bent en je hebt al zoveel trappen en hellingen gelopen, dan ga je ook niet meer terug.Fujiyoshida Honcho Street


Na het schieten van de foto die iedere andere toerist maakt is er nog een andere plek die bekend staat om er mooie foto's te kunnen maken, Fujiyoshida Honcho Street, een nostalgische winkelstraat waar eigenlijk niet zo veel te vinden is. Hier zijn een stuk minder toeristen maar er hangen overal bordjes dat je geen foto's moet maken midden op de straat.

Hier en daar zie je toch een toerist een foto maken midden op straat en dan hoor je auto's boos toeteren.


De foto hieronder heb ik genomen terwijl ik de straat overstak op een zebrapad.

Met goed weer kan je ook de top van Mt Fuji zien, helaas zat hij de hele dag een beetje met zijn hoofd in de wolken verstopt.Kawaguchiko Tenjozan Park


Vanaf de winkelstraat hebben we de trein gepakt naar Kawaguchiko Tenjozan Park. Met de kabelbaan de berg op en eenmaal boven kan je genieten van een spectaculair uitzicht op de berg Fuji en de omliggende omgeving. Het uitzicht vanaf de top van het park is absoluut adembenemend.


Als je bij het observatorium aankomt, is er een klein winkeltje naast de souvenirwinkel waar eten wordt verkocht. De Kusa Mochi, Japanse mugwort gemengd met zoete bonenpasta-gevulde mochi, is hier erg populair. Het kost slechts 200 yen.


Een ander populair item op het menu is de Tanuki Dango. Dango is een Japanse zoete dumpling gemaakt van rijstmeel. Het lijkt op mochi en is meestal bedekt met een saus, ook wel mitarashi dango genoemd. Je kunt 3 dango op een stokje krijgen voor 400 yen.Het verhaal van de tanuki en het konijn


Hier is verhaal waarom het konijn de tanuki pest. Het verhaal van de Tanuki begint met een oude man die een tanuki vangt. De oude man hangt de tanuki aan een boom, die vervolgens de vrouw van de oude man overtuigt om hem vrij te laten. Als beloning biedt hij aan om haar te helpen bij het maken van mochi-rijstcake. De tanuki vermoordt haar echter nadat ze hem heeft vrijgelaten.


Met zijn vermogen om van vorm te veranderen besluit de tanuki wraak te nemen op de oude man. Hij maakt de vrouw tot een soep om zich vervolgens te vermommen als de vrouw van de man en hem die soep te serveren. Terwijl de man de soep eet veranderd de tankui terug naar zijn originele vorm en verteld hij wat er met zijn vrouw is gebeurd. Het konijn ziet dit en besluit wraak te nemen op de tanuki. Het plan van het konijn is om goede vrienden te worden met de tankui en vervolgens zijn leven zuur te maken. Zo gaat hij samen met de tanuki hout sprokkelen en steekt de bos takken die de tanuki heeft verzameld in de fik. Zogenaamd helpt het konijn door er een creme op te smeren, maar in plaats van een verzachtende creme smeert het konijn er pittige mosterd op. Om een of andere reden blijft de tanuki geloven dat het konijn zijn vriend is. Uiteindelijk doen ze een bootrace en laat het konijn de boot van de tanuki zinken.


Het verhaal van de tanuki en het konijn staat centraal in het Kawaguchiko Tenjozan Park en wordt verteld met afbeeldingen aan de muur als je in de wachtrij staat naar de kabelbaan.


Kawaguchiko Tenjozan Park observatorium


Vanaf het observatorium heb je een prachtig uitzicht over het dorp, het meer en op Mt Fuji. Mt Fuji is zo adembenemend dat je bijna vergeet de andere kant op te kijken. Maar aan alle kanten is het uitzicht prachtig. In de verte zie je de bergen als een soort schilderij steeds lichter worden.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page