top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Fushimi Inari-taisha


De Fushimi Inari Shrine word ook wel the Kyoto Fox Shrine genoemd en staat bekend om de duizenden oranje-rode tori bogen. Het is prachtig om door de bogen door het bos de berg op te lopen. De bogen bieden verassend veel schaduw en dat maakt het een stukje aangenamer om met 33 graden de berg op te lopen. Als je helemaal naar de top van de berg wilt ben je 3 uur bezig met traplopen.

Ik vond het relatief rustig als je het vergelijkt met ervaringen van anderen die je online kan vinden. Zo heb ik gelezen dat sommigen 30 min moeten wachten om een shot te maken zoals de foto hier boven. Voor mij was dit hooguit een minuut wachten tot een voorbijganger gepasseerd was.


De Fushimi Inari shrine is een van de meest belangrijke shrines uit duizenden Inari shrines in japan, de shinto god van rijst.

Veel bedrijven, handelaren en fabrikanten hebben de traditie om Inari te eren. Elke tori gate bij de Fushimi Inari Taisha is gedoneerd door een japans bedrijf of individuen. Op de achterkant van de torii gate is de naam en datum van de donateur te vinden. Een donatie start rond 400.000 yen (€2872) voor een kleine boog en over 1 miljoen yen (€7.180) voor een grote boog.Halverwege de berg is een uitkijkpunt en een restaurantje waar je kan eten en ijs kan halen . Hier ben ik gestopt, wat gegeten en weer terug gegaan. Ondanks dat ik wel naar de top wilde lopen was het me veel te warm. Halverwege de berg had ik al 4 liter water op, om me heen zag je iedereen moeite hebben met de berg op komen. Iedereen had het zweet blank op hun rug staan.


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Коментарі


Maru Travels

Japan

bottom of page