top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Fushimi Momoyama

Een week voordat we naar dit kasteel gingen zat ik in een cafe, in Kyoto, een waarvan je vanaf de straat niet kan zien dat er een restaurant op de 8ste verdieping zit en je op pure gok een random gebouw/appartement in loopt omdat google maps zegt dat er een cafe zit, zo'n cafe. In dat cafe had je prachtig uitzicht over Kyoto en in de verte op een berg stond een typisch japans kasteel, daar wilde ik naartoe! Het plan was gemaakt en een weekend later stond ik dan ook bij dat kasteel.


Het kasteel is gebouwd rond1592-1594 door Toyotomi Hideyoshi. Het kasteel werd twee jaar nadat het was voltooid door een aardbeving vernietigd en werd daarna herbouwd. Na de aardbeving werden pruimenbomen op de locatie geplant, wat de berg zijn naam Momoyama (pruimenberg) gaf. Het kasteel, werd vervolgens opnieuw vernietigd tijdens een elfdaagse siege in 1600. De derde shogun van de Edoperiode zag geen noodzaak voor de overblijfselen van Fushimi Castle en liet ze afbreken, waarbij verschillende delen naar andere kastelen en tempels in Japan werden gestuurd. De vloerplanken werden opgenomen in de plafonds van vijf tempels in de prefecture Kyoto.

Het kasteel dat nu te zien is, werd in 1964 gebouwd als toeristische attractie.


Het is helaas niet mogelijk om binnen te kijken bij het kasteel. Er zou een theekamer binnen zijn bekleed met bladgoud. Het is wel mogelijk om het gebouw van buiten te bekijken.


De tombe van keizer Meiji ligt vlakbij, zo ook de Nogi-shrine - gewijd aan graaf Nogi Maresuke (1849-1912), een generaal die zelfmoord pleegde samen met zijn vrouw na de begrafenis van keizer Meiji.Rondom het kasteel ligt een groot park dat op sommige plekken zelfs een beetje Europees aanvoelt. Er zijn gedenkplekken zoals die van Emperor Kanmu en Emperor Meiji. Bij de Mausoleum van Emperor Meiji is een gigantische trap, wat ben ik blij dat we de trap af gingen en niet op!47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Yorumlar


Maru Travels

Japan

bottom of page