top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Himeji CastleHimeji Castle word beschouwd als Japans meest spectaculaire kasteel en is zowel een national treasure en een world heritage site. In tegenstelling tot veel andere Japanse kastelen is Himeji Castle nooit verwoest door oorlog, aardbevingen of brand en is een van de 12 originele kastelen in Japan.


Als je het kasteel binnen gaat moet je je schoenen uit doen en loop je op sokken verder. Je schoenen hou je bij je in een plastic zakje. Het hoofdgebouw bestaat uit 6 verdiepingen, via trappen klim je steeds hoger het gebouw in. De trappen zijn stijl, glad en hoog. Ook worden de trappen naarmate je hoger komt steeds wat smaller. De verdiepingen zijn niet ingericht maar bevatten wel een aantal informatieborden. Helemaal bovenaan is een kleine shrine en heb je prachtig uitzicht over de stad Himeji.


Op het dak staan vis/draak achtige ornamenten (Shachihoko) die bescherming zouden moeten bieden tegen brand. Er zijn 11 vis standbeelden van verschillende maten op het hoofdgebouw.
Bij de aankoop van je ticket voor het kasteel kan je ook een tuinticket bij bestellen voor 50 yen extra (€0,36), dus dat natuurlijk ook maar gedaan. Als je het kasteel en de bij gebouwen hebt gezien moet je een stukje buiten om lopen naar de tuin.Koko-en (de tuin) bestaat uit 9 verschillende type tuinen van verschillende maten en landschapsthema's in de stijl van de Edo Period (1603 en 1868). Deze tuin word regelmatig gebruikt als achtergrond voor series of films uit die periode.


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page