top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Kattencafe MochaIn Japan kan je thema cafés vinden in alle soorten en maten. De bekendste en populairste is waarschijnlijk wel het kattencafe. In 2018 ben ik naar een uilencafe in Tokyo geweest maar er zijn ook honden, egel, capibara, reptielen, otter, wasberencafes etc etc.

Het gastgezin waar ik verblijf heeft geen huisdieren, de robotstofzuiger roomba komt het dichtste bij wat je een 'huisdier' kan noemen. Als hij vastloopt in een gordijn spreken ze hem bemoedigende woorden toe en krijgt hij een klopje op zijn rug. Maar je kan je natuurlijk wel voorstellen dat ik het geknuffel met dieren en voornamelijk katten erg mis.


De entre prijs is minmaal 2,640 yen (18,60 euro) + 220 yen (1,55 euro) per 10 min + 385 yen voor onbeperkt drinken (2,70 euro)


De katten zijn erg vriendelijk, helaas niet echt schoot katten. Ze liggen rustig in hun hang mandjes of in de grote boom in het midden van het cafe. Soms komen ze even langs om te kijken wat je aan het doen bent en gaan vervolgens weer hun eigen ding doen. Ook is er een hoek met allemaal manga als je zin hebt om te lezen, moet je wel Japans kunnen lezen.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page