top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Kobe Nunobiki Herb Garden & Waterval


In 2018 wilde ik al naar de Nunobiki Herb Garden en Waterval, helaas heb ik dat toen niet gedaan. Dit stond boven aan mijn lijstje van activiteiten. Met een kabelbaan de berg op om vervolgens door de kruidentuin naar beneden lopen en een bergwandeling naar de waterval. Ik kan je vertellen, het uitzicht is prachtig en het ruikt er zo onwijs lekker! Het was alleen wel weer onwijs warm...Het duurt ongeveer 10 minuten om met de kabelbaan de berg op te gaan. Je hebt hier een prachtig uitzicht over Kobe.


Een rondway ticket kost overdag 1,500yen (rond de 10 euro) en een one way ticket 950yen (6,50 euro) deze prijs is inclusief toegang tot de kruidentuin. Ik heb een one way ticket genomen aangezien ik naar de waterval wilde lopen.


Kobe Nunobiki Herb Garden is Japan's grootste kruidentuin met ongeveer 75.000 kruiden en bloemen. De Herb Garden is opgezet naar het idee van Wartburg Castle, een Duits kasteel. Dit thema komt terug door de hele inrichting van het park. Van de oud Duitse huisjes tot het eten van curryworst.Als je de kruidentuin uit bent kan je de weg volgen naar de waterval. Ik heb besloten om nog een deel berg op te klimmen naar een andere waterval en dam...achteraf was dat het niet waard. Het was warm en droog waardoor de tweede waterval niet zoveel voorstelde en de dam, ja dat was een dam, toen kon ik weer terug.


Maar de Nunobiki waterval was het zeker waard. Heerlijk koel om er naast te staan en zitplaatsen om uit te rusten. Vanaf de waterval moet je nog een mooi gedeelte de berg af te wandelen en dan ben je daarna zo weer bij het station.Herb Garden


Nunobiki Waterval37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page