top of page
  • Foto van schrijverMarthe

KyotoZonsondergang

Als ik ergens gek op ben dan is het mooie zonsondergang, de lucht kleurt eerst oranje goud en daarna roze, paars en blauw. Het waaide verschrikkelijk hard aan het Biwa meer en het was onwijs koud. Heb je eerst een week 22 graden gehad en vervolgens veranderd het weer naar 6 graden en snijdende wind.
Ishiyama-dera

Ishiyama-dera ook wel Stony Mountain Temple genoemd, niet zo gek met de puntige rotsen voor de tempel. De tempel is gebouwd rond 747 BC. Eigenlijk niet meer in Kyoto maar in Otsu.


Er word gezegd dat Murasaki Shikibu begon aan het schrijven van het beroemde boek 'The Tale of Genji' in Ishiyama-dera tijdens vollemaan. Om eer te betonen heeft de tempel een Genji kamer met een levensgroot standbeeld van Murasaki-san.


Ludens

Een Italiaans geïnspireerd restaurant met een naam die je zo in Nederland zou kunnen vinden. Ludens is een combinatie van een Italiaans-Japans restaurant en is absoluut een bijzondere ervaring. Het ligt in het centrum van Kyoto in de buurt van het Imperial Palace. Ik heb de avond genoten van een 10 gangen dinner en kan je vertellen dat elk gerecht een masterpiece is!


Een van de bijzonderste gerechten was toch wel de straw grilled wagyu beef, gegrild op stro op een traditionele Japanse manier. Het vlees was super mals en had een licht rokerige smaak.

Als je de deksel van de salade van vis (tweede foto) optilde kwam er rook uit het kommetje stromen, de salade bevatte onderanderen unagi en hotaru-ika. Hotaru-Ika, ook wel firefly squid genoemd is een lichtgevende inktvis.Imperial Palace

Kyoto Imperial Palace was vroeger waar de Keizer van Japan woonde tot 1868 toen de hoofdstad verplaatst werd van Kyoto naar Tokyo. Het Imperial Palace ligt midden in het Kyoto Imperial Park. Het park is heel ruim op gezet, de paden zijn breed en er is veel groen.


Voorheen was het paleis alleen maar te bezoeken met een guided tour en die je vooraf moest reserveren. Nu is het mogelijk om zonder reservering of tour naar binnen te gaan, de entre is gratis. Het is alleen niet mogelijk om in de gebouwen te kijken.45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page