top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Namba Yasaka ShrineOp slechts acht minuten lopen van Nankai Station ligt de Namba Yasaka Shrine, de thuisbasis van de beschermgod van Namba. Namba Yasaka is beroemd om zijn leeuwvormige uiterlijk.


De leeuwenkop shrine werd gebouwd in 1975. Het is 12 meter hoog en zeven meter diep. Zo word er geloofd dat de grote leeuwenmond boze geesten verslind en goed geluk brengt, vooral voor hen die meer geluk zoeken in school of op het werk. Om die reden wordt de shrine vaak bezocht tijdens examens of aan de start van een financieel jaar.


De derde zondag van Januari word een gigantische wedstrijd touwtrekken gehouden. Om een mythe na te bootsen dat de god van de shrine ooit een reuzenslang heeft gedood en daarna vrede heeft gebracht aan de mensen die rondom Namba wonen.


Rond het nieuwe jaar ben ik hier met Kati ook naartoe geweest, helaas hadden we hier voor niet de beste datum uitgekozen, vlak na het nieuwe jaar. In het nieuwe jaar gaan japanners als traditie naar een shrine met de hele familie. Er stond dus een gigantische lange rij om bij de shrine te komen. We zijn toen niet naar binnen gegaan. Maar nu in juni was het een stuk minder druk.
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page