top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Strand & Tower of the Sun

Suma Beach

Natuurlijk ben ik hier al eerder geweest, maar wat is er beter dan op een dag met 27 graden naar het strand te gaan? Hoewel niemand echt zwemt rond deze tijd van het jaar, is de zee niet ijskoud maar ook niet warm genoeg om volledig in te duiken.


Rond zes uur zijn we naar een yakiniku-restaurant gegaan en daar hebben we genoten van wagyu (Kobe beef) yakiniku. Oh, wat was dat lekker! Het vlees is zo mals dat het gewoon smelt in je mond. Naast wagyu hadden we ook koeientong, slokdarm, hart en lever. Het smaakt eigenlijk beter dan het klinkt. In Japan is het gebruikelijk om zoveel mogelijk delen van het dier te gebruiken, vooral bij yakiniku en het is normaal om dat soort gerechten te bestellen. Het is eigenlijk jammer dat we dat in Nederland niet doen; vooral hart en tong smaken verrassend goed. Op het menu stond ook karage van (giftige/gevaarlijke als het niet goed bereid is) kogelvis, dus dat heb ik ook geprobeerd.Tower of the sun

Opnieuw een super hete zonnige dag maar daar nu nog even van genieten want in juni begint het regenseizoen. Dat houd in dat er meer dagen met regen zijn dan zonder en kans op tyfoons.

Met de auto van Kyoto naar Osaka leek een goed idee maar oh, wat hadden wij dat mis. Er is maar 1 ingang voor de parkeerplaats en natuurlijk heb ik een dag gekozen dat er een vrijmarkt in het park is (waar ik niks vanaf wist). We hebben meer dan een uur in de file gestaan om de parkeerplaats op te komen. Omdat er een event in het park gaande was, was het museum (in dat rare standbeeld) gesloten. Het park is groot en het maakte het wel gezellig levendig met alle mensen. Naast het bekijken van dat vreemde standbeeld zijn er verschillende delen in het park met activiteiten, zoals een klimpark, twee musea, tuinen met verschillende thema's en een wandelroute door de boomtoppen met een uitkijkpunt aan het einde over het park..


The Tower of the Sun is ontworpen door Taro Okamoto en is gebouwd als onderdeel van de Them Pavilion in de Symbol Zone van de 1970 World Exposition in Osaka. The tower of the sun is ongeveer 40 meter hoog.

Het gouden gedeelte op top representeert de toekomst, de smooch face in het midden representeert het heden en een grote zwarte zon op de rug van het gebouw staat voor het verleden.


Om een of andere reden sluit alles vroeg in japan en zo ook dit park om 17:00. Alle duizenden mensen die op dezelfde parkeerplaats hebben geparkeerd gaan allemaal tegelijk het park uit. Het heeft ons vervolgens weer een uur gekost om van de parkeerplaats af te komen.39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nenbutsu-ji

コメント


Maru Travels

Japan

bottom of page