top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Sumiyoshi Taisha


Sumiyoshi Taisha, een van de oudste shrines van japan in Osaka. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 3e eeuw, vóór de opkomst van het boeddhisme. Sumiyoshi Taisha staat bovenaan de lijst van de tweeduizend Sumiyoshi-heiligdommen die verspreid zijn over heel Japan. Er zijn meer dan 2000 Sumiyoshi shrines over heel japan, maar de Sumiyoshi Taisha in Osaka is het meest belangrijk en is het hoofdkwartier van de zeevaart Sumiyoshi traditie. In deze shrine worden kami (goden) gered die vissers en zeelieden beschermen.


Terwijl je naar de ingang van het hoofd shrine loopt, kom je de prachtige Sori-hashi tegen, die in een boog over de vijver loopt. Het wordt ook wel Taiko-bashi genoemd, omdat, wanneer de brug weerspiegelt op het water eronder, het een ronde vorm aanneemt en lijkt op een trommel.


Eerder dit jaar ben ik hier ook al toevallig geweest, het stond niet in de planning, was avond en het begon te regenen. Heb dat moment ook niet veel foto's genomen. Mede omdat we rond sluitingstijd aankwamen en we eigenlijk hard werden aangestaard om weg te gaan. Deze keer hadden we alle tijd om de shrine te bekijken. Met 33 graden was het alleen wel belachelijk warm!

28 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

1 comentario


Beauty within along with very beautiful recommendations. And you can immediately be very helpful in choosing the vacation spot you want. I really like it, and I look forward to hearing from you next. Thank you for the information about today's most popular news this year. For more detailed information, please visit our website for further information https://friendsoflimekilnsociety.org/

Me gusta

Maru Travels

Japan

bottom of page