top of page
  • Foto van schrijverMarthe

TanegashimaTanegashima is een prachtig tropisch eiland en 3 kilometers zuid van of Kyushu. Er komen doorgaans weinig toeristen en is populair onder surfers en staat bekend om de Tanegashima Space Center, home to Japan's space program. Met een ferry van Kagoshima zijn we naar het eiland gereisd. In de haven zie je al Sakurajima, een gigantische vulkaan. Sakurajima is een van de actiefste stratovulkanen ter wereld. 24 juli 2022 is hij nog uitgebarsten. Ook nu zag je stoom uit de vulkaan komen.
De eerste dag was het grauw en regenachtig gelukkig klaarde het op het einde van de dag op en hadden we geluk met het weer. Het was rond de 22 graden en niet te vochtig, de temperatuur was gewoon perfect.

In het zuiden ligt Cape Kadokura, een fantastisch uitkijk punt. We hadden geluk dat het lucht opklaarde en we konden genieten van blauwe lucht en een onwijs blauwe zee.


In het zuiden ligt ook Tanegashima Space Center en museum. Het is wel duidelijk dat er niet heel veel toeristen komen. Alle informatie op de borden was compleet in het Japans en mijn Japans is niet goed genoeg om alles vloeiend te kunnen lezen. Desondanks was het erg interessant om het museum te bezoeken.
Vanaf het Space Center is Chikuranoiwaya Cave makkelijk te bereiken met de auto. Er zijn meerdere gangenstelsels in de grotten die je door kan lopen. Het water komt tot in de grot dus het is wel uitkijken voor natte voeten. Het is een indrukwekkend gezicht en het lijkt zo op een windows achtergrond.
59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page