top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Throwback 2018


2018 Hanami Festival Nishinomiya | Foto: Marthe Efftink

In deze post zijn een paar herinneringen verwerkt van mijn trip naar Japan in 2018. Wil je alles lezen? Ga dan naar: https://www.pindat.com/reis/dagboek/marthejapan/14981/2018-03-28/2018-08-01


 

Ook dit jaar, 2022/2023, verblijf ik weer bij hetzelfde gastgezin als in 2018. Afgelopen 4 jaar hebben wij regelmatig contact gehouden en verwelkomen zij mij opnieuw in hun huis.


"Vanmiddag hebben Toyohiko-san en Chikako-san mij meegenomen naar Hanami festival, viering van de kersenbloesem.Overal zijn kersenbloesems te zien maar op die locatie staan wel honderden kersenbloesems. Aangekomen bij het Hankyu Shukugawa Station is het maar een klein stukje lopen naar de kersenbloesems. Maar man man wat was het gigantisch druk! Na lang zoeken hebben we een mooi plekje in de schaduw gevonden. Daar hebben we de lunch gegeten uit een typische Japanse bento box(lunch box) Met daarin worstjes, egg rolls, broccoli en wortel van een lotus." - 28 - 03 - 2018"De renbaan is groot, mooi en super modern. Vandaag was er een speciale Hanami Race R1 (hoogste niveau). Ook was er een speciale actie dat vrouwen voor de helft van het geld naar binnen mochten voor ¥100.

De favoriete Jockey van Thoyiko won wel tijdens de Hanami race. In het begin van de race stond hij een-na-laatste en op het laatste rechte stuk kwam hij via de buitenbaan naar voren en eindigde uiteindelijk eerste!"


Gisteren ben ik met Kati naar Osaka aquarium geweest. Het is een van de mooiste aquariums die ik ooit heb gezien. Er was heel veel te zien in het aquarium en ik hem heel veel foto's gemaakt maar die kan ik natuurlijk niet allemaal in mijn verslag plaatsen. Er waren ook een groep verschillende soorten pinguïns en een eindje verderop dolfijnen. Uiteindelijk kwam je aan bij het grote aquarium in het midden van het gebouw. Daar zwommen 3 walvishaaien, hamerhaai, witte haai, verschillende soorten roggen en een reuzen manta (en een hoop vissen waar ik de naam niet van weet). We hebben hier heel lang bij staan kijken.

Eindje verderop waren ook nog zeehondjes. Een van de zeehonden hing de hele tijd op de kop in het water en was met kinderen aan het spelen die voor het glas stonden. Dat was echt super schattig.
Om 9 uur steeg het vliegtuig op en waren we (Kati en ik) onderweg naar Tokyo! We konden van de mooie wolkjes genieten en we zaten gelukkig aan de juiste kant in het vliegtuig want we vlogen ook langs Mt Fuji.


In Akihabara aangekomen word je overspoeld door lawaai van anime intro songs, pratende mensen, toeristen, geluid van gok en game hallen. Direct zie je flatgebouwen vol hangen met anime caracters en knipperende beeldboards. En daar ging ik dan, slepend met mijn rode koffertje achter me aan (want ik kon mijn spullen nog niet bij de airbnb droppen).42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Commentaires


Maru Travels

Japan

bottom of page