top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Tokyo Tower & Zojoji Temple

Round two... of ja, eigenlijk is dit mijn 3e keer in Tokyo maar mijn tweede keer deze reis... volg je het nog? Deze keer ontdek ik meer plekken buiten Tokyo zo ben ik naar Mt Fuji gereisd en naar Ibaraki Prefecture (boven Tokyo). Maar eerst heb ik nog een dagtrip gedaan binnen Tokyo, Tokyo Tower.


Tokyo Tower

Wonderlijk genoeg ben ik daar nog niet eerder geweest en alleen in de verte bewonderd vanuit de veel hogere Tokyo Skytree, tevens de hoogste toren ter wereld (634 m). De Tokyo Tower is gebouwd in 1958 en is 333 meter hoog, op het moment dat hij gebouwd was, was het de hoogste toren in de wereld, zelfs hoger dan de inspiratiebron de Eiffel Toren (300m).


De toren heeft twee observatiedekken, een op 150 meter en een op 250 meter hoogte, die een panoramisch uitzicht bieden op de stad. Vanaf de observatie decks kan je de nabijgelegen gebieden zoals Roppongi, Shinjuku en Mt Fuji (met mooi weer) zien vanaf de top van de toren. De prijs om naar het main deck te gaan kost 1.200 Yen, omgerekend 8 euro of 3.000 Yen om naar het top deck te gaan voor een guided tour, omgerekend 21 euro.

Zelf heb ik er voor gekozen om niet naar boven te gaan aangezien de rij vrij lang was en ik al in de Tokyo Skytree en Shibuya Sky ben geweest. Het leek mij niet heel veel toevoegen dus ik heb de toren vanaf de grond bewonderd.Ter ere van Children's Day, een jaarlijkse feestdag gevierd op 5 mei, is de Tokyo Tower versierd met 333 koinobori (windsocks in de vorm van karpers) van verschillende maten en kleuren, plus een bonusvis, een gigantische Pacifische makreel, of "sanma" in het Japans. Het aantal karpersokken is gebaseerd op de hoogte van de Tokyo Tower, die 333 meter hoog is. Je kunt de decoraties zien bij de hoofdingang van Tokyo Tower.
Zojoji Temple


Zojoji Temple is een boeddhistische tempel in het hart van Tokyo. Het werd oorspronkelijk gesticht in 1393 in een andere locatie en verhuisde later naar de huidige locatie in 1598. Het diende als een belangrijke tempel voor de Tokugawa-shoguns, de heersers van Japan in de Edo-periode.

Meeste van Zojoji's huidige gebouwen zijn herbouwd, behalve de hoofd ingang, de Sangedatsumon, welke veel branden, aardbevingen en oorlogen heeft overleefd en komt uit 1622.

Op de achtergrond van de Zojoji Temple is de Tokyo Tower te zien.

Rondom het complex is een mooie tuin aangelegd en staan veel kersenbloesems. Vanaf deze locatie kan je het beste de Tokyo Tower vastleggen met kersenbloesem op de voorgrond. Ook is er een traditioneel uitziend café/theehuis te vinden.Jizo beelden zijn kleine, schattige standbeelden. Jizo is de beschermer van kinderen, reizigers en de zielen van de overledenen in de Japanse boeddhistische traditie. De beelden zijn vaak te vinden langs wegen, in tempels en in begraafplaatsen. De beelden zijn meestal van steen, hout of brons en kan je vooral herkennen aan hun ronde, kinderlijke gezichten en rode mutsjes. Het rode mutsje is een symbool van bescherming en wordt vaak op een Jizo standbeeld gedaan.


Jizo beelden zijn vooral belangrijk voor ouders van jonge kinderen, vooral na de dood van een kind. Het plaatsen van een Jizo beeldje bij een begraafplaats of in de buurt van een tempel wordt gezien als een manier om de ziel van het kind te beschermen en te helpen bij de overgang naar het hiernamaals. Jizo beelden worden soms ook aangekleed met kleine jassen en hoedjes, vooral in de winter, om ze te beschermen tegen de elementen.


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Maru Travels

Japan

bottom of page