top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Ushiku DaibutsuVanuit de verte zie je een gigantisch boeddha beeld achter de bomen opdoemen. Ik wist dat hij groot was maar als je hem in het echt ziet is hij nog indrukwekkender.


De Ushiku Daibutsu is een gigantisch beeld van Boeddha en staat in de stad Ushiku, in de prefectuur Ibaraki, ongeveer 70 kilometer van Tokio. Het beeld werd in 1993 in elkaar gezet en is 120 meter hoog, inclusief de 10 meter hoge lotusbloem en het 10 meter hoge voetstuk waarop het beeld staat. Het is daarmee is het de grootste bronzen boeddha standbeeld ter wereld.


Om bij het beeld te komen, moet je eerst door een tuin lopen die vol staat met knal roze bloemen en een zee van kersenbloesems. Er zijn verschillende perkjes met verschillende soorten bloemen maar de knal paars/roze bloemen vallen toch wel echt het meeste op.Eenmaal aangekomen bij het beeld, is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de omvang. Het beeld is gemaakt van brons en weegt maar liefst 4.000 ton. Het heeft ongeveer vijf jaar geduurd om te voltooien.


Je kunt naar binnen in het beeld gaan, de eerste verdieping lijkt behoorlijk modern en futuristisch en met een lift kan je omhoog in de boeddha, waar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving en met een beetje geluk en goed weer kan je ook Mt Fuji zien. Er is ook een museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Boeddha en de constructie van het beeld. Tevens is er een ronde kamer die vol staat met kleinere goudkleurige boeddha beeldjes.De Ushiku Daibutsu is niet alleen een indrukwekkend kunstwerk, maar ook een belangrijke spirituele locatie voor boeddhisten over de hele wereld. Toen ik er was was er een evenement gaande in combinatie met Hanami, viering van de kersenbloesem.


Het is overigens niet de meest makkelijke locatie om te komen en het duurt ongeveer 2 uur. Vanaf Ushiku Station heb ik een taxi genomen naar Ushiku Daibutsu en kost ongeveer 3400 yen omgerekend ongeveer 24 euro. De terugweg gekozen om met de bus te gaan.
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page