top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Visum Aanvraag


2018 Itsukushima Shrine | Foto: Marthe Efftink

In het voorjaar van 2018 was mijn eerste reis naar japan. Nu, 4 jaar later reis ik opnieuw af naar Japan. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het heel wat voeten in aarde gekost, mijn geduld op de proef gesteld en vele tranen bezorgd. In 2020 ging het land op slot voor toeristen en sinds een relatief korte tijd begint het land zich langzaam te heropenen, voornamelijk voor studenten en ondernemers. Op 10 Juni heeft Japan de grenzen geopend voor toeristen om mee te gaan op georganiseerde reizen, maar blijft gesloten voor individuele reizigers.

Aangezien ik wil studeren, langer dan 3 maanden in het land wil verblijven en de grenzen voor toeristen nog steeds gesloten zijn was er geen andere mogelijkheid dan een visum aanvragen.

Lang heb ik moeten wachten om een visumaanvraag te kunnen doen, het gaat hierbij om het Working Holliday Visa. Dit type visum is bedoeld voor mensen tussen de 18 en 30 jaar, die maximaal een jaar in Japan willen verblijven en geeft toestemming om tijdens het verblijf te werken. Er worden per jaar maximaal 200 visa afgegeven aan Nederlanders.

Er zijn veel voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat je in aanmerking komt voor de aanvraag van het visum, zelfs dan is het mogelijk dat het visum niet word toegekend.


Na veel papierwerk, vlucht boeken, inschrijven bij de school en schoolgeld betalen kon ik eindelijk op 21 juni in Den Haag mijn visum gaan aanvragen. Dit liep uiteraard niet vlekkeloos. Een document die ik van de bank heb gekregen had een fout er in zitten waar de Japanse ambassade niet mee akkoord ging. Hier moest dezelfde ochtend nog een vervangend document voor komen.

Er waren helaas meerdere puntjes die aangepast moeten worden o.a. het adres van de verblijfplaats en de omschrijving van activiteiten.

Daarna is het een week wachten tot het paspoort opgehaald kan worden en dan krijg je ook te horen of het visum is toegekend of niet. Die week was een lange en emotionele week. Op bepaalde momenten er van overtuigd dat ik niet 1 van de 200 Nederlanders zou zijn, omdat er zoveel tegen zat.


Op 28 Juni kon ik dan eindelijk mijn paspoort ophalen. En ja hoor, het visum is toegekend! Ik mag naar Japan!
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

コメント


Maru Travels

Japan

bottom of page