top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Wakayama


Kai Kongo (Umikongo)

Kawayu Onsen

In januari heb ik een trip gemaakt naar Wakayama, geïnspireerd doordat ik online zag dat er een river onsen is (natuurlijke hot spring in een rivier), Kawayu Onsen. “Kawa” betekent “rivier” en “yu” betekent “warm water”. In Kawayu Onsen hot spring water bubbles uit de grond van de rivier.


Van december tot februari word er een gigantisch bad gemaakt in de rivier dat ook wel Sennin-buro word genoemd. "Sennin" betekent "duizend mensen", waarmee word bedoeld dat het bad zo groot is dat er duizend mensen tegelijkertijd in kunnen. "Sennin" betekent ook "mountain man of een mountain kluizenaar", een mysterieus persoon dat in de bergen leeft. "Buro" betekent bad.

Sennin-buro is ongeveer 40 bij 15 meter an is ongeveer 60 centimeter diep. Het wat er dat uit de hofspring komt is rond de 73 graden maar word afgekoeld door een opening te laten naar de rivier, dat maakt het water ongeveer 40 graden. Op iedere plek van het bad is de temperatuur anders.


Het hete water bubbelt uit de grond naar boven en regelmatig hoor je mensen om je heen "atsui" zeggen, betekent heet. Dan komen bubbels uit de grond die je handen of benen branden en je snel van plek doen verschuiven. De echte daredevils zitten aan de rand van het bos, daar is het het warmst. Eerlijk gezegd, ik hield het daar niet zo lang vol.Ryokan

Tijdens het verblijf in Wakayama verbleef ik in een Ryokan. Een ryokan is een van een familiehotel of pension. De traditionele Japanse ryokans dateren uit het Edo-tijdperk (1603-1868). Zij boden reizigers een kamer met tatami matten, een gemeenschappelijk bad, en andere openbare delen, waar de bezoekers zich konden ontspannen in hun yukata, een soort badjas die lijkt op een kimono.


In sommige ryokans krijg je ontbijt op je kamer in andere ga je naar een speciale eetzaal. In dit geval kreeg je typisch Japans ontbijt in de eetzaal.Kai Kongo (Umikongo)

Op google maps gekeken wat er in de buurt is en misschien wel leuk is om te bezoeken. Toen kwamen we Kai Kongo tegen. Een bijzonder wandelpad naar een uitkijkpunt op een vuurtoren, puntige rotsen en woeste zee. Wat een geluk dat we hier naartoe zijn gegaan, er was letterlijk niemand, perfect getimed met zonsondergang en echt de meest magische plek waar ik ooit ben geweest.Kashinozaki Lighthouse

Gebouwd in1870, en het is het oudste stenen vuurtoren van Japan. Er groeien heel veel narcissen rondom de vuurtoren en gezegd word dat ze geplant zijn door de Britse ontwikkelaar die verantwoordlijk was voor de bouw van de vuurtoren.


Ja, geen foto van de vuurtoren... wel een foto van mij achter de vuurtoren.


Hashiguiiwa Rocks & Senjojiki Rock Plateau


Senjojiki ook wel vertaald naar "duizend tatami matten" is een rock plateau van zandsteen. Omdat dit soort steen erg zacht is, is het in de jaren weg gesleten door het water waardoor het nu bijna op een buitenaards landschap lijkt.


Hashigujiwa Rocks zijn bijzonder puntige rotsen in een rechte lijn en is ongeveer 850 met lang.

Een legende zegt dat monnik Kobo Daishi heeft geprobeerd om hier een brug te bouwen.

Achter de rotsen is een klein eilandje en als het water laag genoeg staat kan je er naartoe lopen. Op dat eilandje staat een tori gate en iets wat lijkt op een overgroeid pad naar achteren. Doen alsof we echte avonturiers zijn zijn we ook dat pad beklommen en kom je uit bij een super kleine shrine.Sandanbeki Cave


Sandanbeki cave ligt in Shirahamach, in het zuidwesten van Wakayama. Sandanbeki is een steile cliff. Golven van de Pacific Ocean splashen de grot in. De grot is echter wel toeristisch opgezet. Nadat je je entre ticket hebt betaald ga je met de lift naar beneden waar je een route moet volgen. Deze leid je rond naar uitkijkpunten in de grot, meerdere foto momenten, een kleine shrine en nagebouwde settings uit de geschiedenis. Een ronde door de grot is 200 meter en duurt ongeveer zo'n 30 min.
Engetsu Island


An de kust van Shirahama ligt Engetsu Island. Het eiland is klein en onbewoond en heeft een gat in het midden van de berg. Hij schijnt het mooiste te zijn tijdens zonsondergang waarbij de zon in het midden van het gat te zien is. Ik was hier overdag dus zonsondergang niet gezien. Wel heb ik een boottocht gemaakt rondom het eiland. De bodem van de boot is van glas en je kan alle vissen en koraal zien. De kapitein van de boot was een super schattige kat die met geen mogelijkheid normaal op de foto wilde.
Nachi Waterfall & Kumano Nachi Taisha


Nachi Waterval is een van de meest bekende watervallen in Japan. Met een drop van 133 meter is dit de hoogste waterval van Japan zonder dat hij onderbroken wordt.

Kumano Nachi Taisha is een van de drie Kumano shrines. Bij deze shrine staat een grote kamferboom van bijna 1000 jaar oud. De boom is hol van binnen en het is mogelijk om doorheen te lopen en met een ladder kom je er aan de bovenkant uit.
Sushi


Uiteraard is er weer typisch japans gegeten met verse sashimi, tempura, rijst en hartige pudding.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page