top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Busan x the sky & Tempel

Bijgewerkt op: 16 jan.

Busan x the sky

Aan het strand van Busan, waar Busan bekend om staat, staan super hoge wolkenkrabbers. In de hoogste wolkenkrabber kan je naar de 100ste verdieping op 384 meter hoogte heb je prachtige uitzicht over Busan en de zee. In veel van dit soort uitkijk torens/gebouwen is er een glazen vloer te vinden die recht naar beneden uitkijkt. Tot nu toe was dit een van de betere die ik gezien heb, zo goed zelfs dat Zen het wel erg spannend vond (zie video onderaan de pagina)

Entre kost normaal KRW 27,000 maar omdat zen die dag jarig was kregen we speciale verjaardagskorting!

Headong Yonggungsa Tempel


Het motto van deze tempel is: op zijn minst een van je wensen wordt beantwoord. Het aparte aan deze tempel is dat hij aan de zee staat in tegenstelling tot de meeste tempels, die meestal in het bos staan. Er word gezegd dat de grote godin buddha of mercy in de zee woont en rijd op de rug van een draak. Dit jaar is het jaar van de blauwe draak, de tempel heeft door deze buddha de draak als thema en word nu veel bezocht.


Haedong Yonggung-tempel, werd gesticht door de monnik Naong, adviseur van koning Gongmin. Tijdens een ernstige droogte en hongersnood droomde Naong van een zeegod die adviseerde een tempel te bouwen aan de rand van de Bongrae-berg. Naong vond de plek en bouwde Bomun-tempel, wat staat voor een plek waar gebeden snel verhoord worden.

Helaas werd het door de Japanners vernietigd. Monnik Ungang herbouwde het in de jaren 1930, en later leidde het gebed van Monnik Jungam tot de hernoeming tot Haedong Yonggung-tempel.Oryukdo Skywalk


De Oryukdo Skywalk, geopend in 2012, bevindt zich op de klif aan het einde van de 35 meter lange kust. De transparante glazen vloer is gemaakt van kogelvrij glas en kan zware belasting weerstaan. Vanaf dit punt kun je genieten van een mooi uitzicht op de zee rondom het eiland Oryukdo, waar de Oostzee de Zuidzee ontmoet.


Ondanks dat we slofjes over onze schoenen aan moesten trekken op het uitkijkpunt, wat trouwens gratis is, was het glas erg beschadigd. De drop was ook lang niet zo spectaculair als dat we al eens gezien hadden.

Meer foto's

Zonder al te veel context


Bij een lekker cafe gegeten, gewandeld in een park, Koreaanse Barbecue, Haeundae beach

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

コメント


Maru Travels

Japan

bottom of page