top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Busan - Zuid Korea


Voor het eerst was ik naar Japan als toerist. Je hoeft dan geen visum aan te vragen maar bij aankomst moet je een procedure door en krijg je uiteindelijk een stickertje in je paspoort. Je mag dan 90 dagen in Japan blijven. Na 90 dagen moet je dus het land uit zijn. Als je langer wilt blijven is er een truc om naar een buurland te gaan en dan weer terug naar Japan en dan krijg je opnieuw een sticker dat je weer 90 dagen mag blijven. Ik was al bijna 3 maanden (weer) in Japan dus het werd tijd om een buurland te bezoeken. Zuid Korea is een logische optie aangezien het minder dan 2 uur vliegen is.


We hadden afgesproken met een vriend van Zen, Brian, die Zuid-Koreaans is maar al 10 jaar in Amerika woont. Hij is nu een aantal maanden in Busan, een na grootste stad van Zuid Korea, omdat zijn vrouw zwanger is en ze graag willen dat de babys (ja, babys, een tweeling) geboren worden in Zuid Korea.
Zijn vriend nam ons mee voor lunch in een typisch, hoe moet ik het noemen, strandtentje? Zeer on-toeristisch. Toen de oudere vrouwen, die je hier (ook in japan trouwens) tante noemt, zagen dat wij hier wat wilde eten begonnen ze ons allemaal vanuit hun tentje te roepen en te gebaren dat we bij hun moesten komen eten. Brian had een tip van zijn familie door gekregen en daar zijn we gaan eten. We kregen een gigantische schaal met rauwe vis voorgeschoteld.

Super vers, zo vers dat de octopus nog bewoog, een aantal tentakels van het bord af liepen en je moest oppassen dat de zuignapjes zich niet vastzogen in je mond of achter in je keel. De octopus was dood hoor, maar de tentakels blijven nog even door bewegen. Dit gerecht heet San-nakji.Hier even een gifje van google hoe het er uit zag. Zen had een mooie 'video' gemaakt dat ik zo'n octopus tentakeltje op at...maar hij bleek zijn camera op foto modus te hebben staan... daar gaan de heldhaftige beelden...


Naast de octopus was er zee komkommer, abalone, mosselen, octopus, gaebul (penis vis), meonggae (zee ananas), oester en nog een aantal dingen waarvan ik de naam niet weet. Van sommige zeedieren hadden we 2 soorten. Gekookt en rauw. Bijvoorbeeld abalone en octopus.
Het was eigenlijk best verassend dat achter de kraampjes van die tantes nog een heel eet gedeelte zat. We hadden ook mooi uitzicht op de zee. Maar het was wel koud zeg!

Na de overwinning op de vis, en ik heb alles geprobeerd, kregen we Jeonbuk Juk. Een rijst soep met abalone. Dit was echt lekker! Ik heb de rauwe vis wel gegeten maar kan niet zeggen dat ik er van genoten heb, ik kan nu wel zeggen dat ik het gegeten heb. De warme Jeonbuk Juk na was wel erg fijn.


Na de lunch zijn we naar de Haedong Yonggungsa Templel en een park geweest. Maar daarover lees je meer in mijn volgende blog!50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


Maru Travels

Japan

bottom of page