top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Gion MatsuriGion Matsuri is een van de meest bekendste/grootste festivals in Japan. Dit festival duurt de hele maand juli en er zijn verschillende events. Maar het grootste spektakel vind plaats op 17 juli. Op deze dag worden grote versierde karren ook wel floats genoemd door Kyoto getrokken. Een van de reden waarom het zo spectaculair is is dat de grootste float (hoko) tot wel 25 meter hoog is en wel 12 ton kan wegen. Deze wordt voortgetrokken op gigantische houten wielen. De mannen die de kar voorttrekken hebben traditionele kleding aan en dragen ouderwetse sandalen van stro.


Het was onwijs warm 17 juli, de thermometer gaf 40 graden aan! Op het dak van de grote floats zitten 4 mensen. Wat moet dat verschrikkelijk warm zijn geweest!Dit festival dateert terug tot 869 als een ceremony om de goden tevreden te stellen tijdens een pandemie. Tijdens dit festival word een locale jongen uitgekozen als de "Devine messenger". Het kind mag de grond niet aanraken vanaf de 13e tot nadat de parade is afgelopen op de 17e.


The sacred child of the 2023 Gion Matsuri
The sacred child of the 2023 Gion Matsuri

Ironisch genoeg, het hoofd event van de Gion Matsuri neemt niet plaats in de Gion regio, maar aan de andere kant van de Kamo rivier. Tijdens de 3 dagen aanloop naar het event de floats worden tentoongesteld in de straten van Karasuma en Shijo.

Deze regio komt vooral tot leven tussen 18:00 en 23:00. De dag voor het hoofd event worden de straten afgesloten voor verkeer en zijn er kraampjes met eten, drinken, spelletjes etc. Op deze avonden komen veel mensen in yukata (zomer kimono, van dunnere stof). Het is vooral heel erg druk en er zijn heel veel mensen.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page