top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Cherry Blossom

Jeetje ik loop wel erg achter met het schrijven van mijn blog. Mijn laatste blog was 21 februari en toen ging het over sneeuw. Inmiddels is het al bijna zomer hier en ik heb nog niet eens geschreven over alle bloesem die ik dit jaar heb gezien.


Als je als toerist naar Japan komt is kersenbloesem erg lastig te timen. Dit jaar kwam het een week later dan de Japanse kersenbloesem voorspel website aangaf. Ja, er is een speciale website voor (deze mocht je geïnteresseerd zijn). Als de kersenbloesem bloeit en er komt een regenbui over dan is het klaar. Dit jaar hebben we maar 2 dagen van volle bloei kunnen genieten tot dat er een regenbui overheen kwam.

Het bloeien van de kersennbloesem volop gevierd in Japan, dat heet "hanami" en dat kan vertaald worden naar "bloemen bekijken". Tijdens hanami ga je, vaak samen met vrienden, familie of collega's picknicken onder de kersenbloesem. Iedereen en zijn moeder gaat er op uit om de kersenbloesem te bekijken. Je kan je dan ook wel voorstellen dat sommige plekken, vooral in Kyoto, onwijs druk zijn. Niet alleen elke Japanner, maar ook iedere toerist is op de zelfde populaire locaties.


Philosopher's path

Een van de meest populaire toeristische plekken is philosopher's path. Het ligt dicht bij de populaire shrines en tempels en is daarom een trekpleister voor toeristen. Het pad is ongeveer 2 kilometer lang en begint rond Ginkakuji (zilveren paviloen) en eindigd in de regio van de Nanzenji temple (hier heb ik ook een blog over geschreven) Philosopher's path is vernoemd naar/voor de philosoffie professor Nishida Kitaro die aan de Kyoto universiteit werkte. Hij liep deze route als een dagelijkse meditatie.
Gion

Een andere super populaire toeristische locatie is Gion. Gion is een wijk in Kyoto die bekens staat om de authentieke japanse straatjes en huizen. Door deze wijk loopt een rivier en daaraan staat een lange rij met kersenbloesem die s' nachts verlicht is.
Kyoto Imperial Palace

De eerste plek in Kyoto waar de bloesem vol in bloei was, was Kyoto Imperial Palace. Kyoto Imperial park is een super groot park in het hart van het centrum van Kyoto. Het paleis word nog steeds soms gebruikt voor bepaalde ceremonies van de emperor.
Katsuragawa

Deze plek is (nog niet) populair onder de toeristen. Veel families met kinderen vierden hier hun hanami. Op de dijk naast de rivier, die katsuragawa heet staan veel kersenbloesem en koolzaadbloemen.
Sewaritei

Slechts een half uur met de Keihan Line trein vanuit het centrum van Kyoto, kun je door een 1,4 kilometer lange tunnel van witte kersenbloesems wandelen. De hoeveelheid en de grote van de kersenbloesems is echt indrukwekkend. Helaas was het door de drukte wel minder magisch. Duizenden andere mensen hadden het zelfde idee als ons. Het was lastig om een goed plekje te vinden om hanami (te gaan picknicken) te vieren.Keage Incline

Ik ben al een paar keer bij Keage incline geweest maar dit was de eerste keer tijdens de kersenbloesem. Het treinspoor is niet meer in gebruik en is nu een toeristische spot waar veel mensen foto's komen maken. Zen en ik moeten altijd lachen om vrouwen die bloemen aanraken voor de foto of er aan gaan ruiken. Het zijn altijd de vrouwen die precies dezelfde pose aan nemen. Dus die pose wilde ik ook even na doen. Ik moet toegeven er is best een leuke foto uitgekomen.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nenbutsu-ji

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page