top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Imakumano Kannon-ji

Kyoto, een stad vol van rijke culturele erfgoed en met historische monumenten. Onder de vele verborgen schatten die Kyoto te bieden heeft, is Imakumano Kannon-ji er een van, vooral tijdens de herfst is het echt een aanrader! Deze tempel ligt verborgen tussen de meest populaire hotspots van Kyoto Kiyomizu-dera en Fushimi Inari, die in deze periode bol staan van de toeristen. In tegenstelling tot deze populaire hotspots is Imakumano Kannon-ji een rustige plek met bijna geen toeristen.


Standbeeld van Kukai die kinderen beschermd

Volgens de tempel legende, zag Kukai, terwijl hij het budhisme uitoefende in To-ji, een ongewone groep paarse wolken zweven tussen de bergen hier in de buurt. Hij voelde zich aangetrokken tot de wolken en kukai wilde zien wat er aan de hand was. Onder de paarse wolken vond hij een man met wit haar. De oude man vertelde Kukai dat hij de god van Kumano was. Hij gaf Kukai een beeldje van Kannon Bosatsu en drong Kukai aan dat hij deze plek moest beschermen. Kukai deed dat en gaf het beelodje een aaltar dat uiteinelijk Imakumano Kannon-ji werd.


Ingang van Imakumano Kannon-ji

Er is nog een ander bekend verhaal over deze tempel.

Op een dag had Emperor Goshirakawa barstende hoofdpijn, daarom ging hij naar Imakumano Kannono-ji om te bidden voor verlichting. Die nacht, Kannon verscheen in zijn droom en scheen licht op zijn hoofd, plots verdween zijn hoofdpijn.

Door dit verhaal staat Imakumano Kannon-ji bekend om het verlichten van hoofdpijn. Ze verkopen zelfd kleine kussensloopjes als souvenier, dus als je iemand kent die vaak last heeft van hoofdpijn of migraines... wie weet is het waard om het een keer te proberen?39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nenbutsu-ji

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page