top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Okinawa - American Village

10 Aug in de avond vlogen we naar Okinawa vanaf Kobe Airport. Okinawa is het meest zuidelijke prefectuur van Japan en bestaat uit meerdere tropische eilanden. Van 10 tot 17 aug verbleven we op het hoofdeiland van Okinawa en 17 tot 20 aug hebben we het vliegtuig genomen naar een zuidelijker eiland van de prefectuur, Miyako-jima.De eerste dag kwamen we laat aan, hebben ingecheckt bij het hotel en zijn gaan slapen. De volgende dag hebben we een auto gehuurd en zijn we naar American Village gereden. American Village is een groot winkelcentrum/entertainment complex dat een grote Amerikaans winkelcentrum nabootst.


De invloed van de Amerikaanse cultuur is overal op het eiland merkbaar. Er zijn veel Amerikaanse militaire bases aanwezig, wat resulteert in een aanzienlijke aanwezigheid van Amerikaanse inwoners in Okinawa. Velen van hen werken of verblijven op de bases. Veel Amerikaans geïnspireerde gerechten kan je hier krijgen, zoals natuurlijk hamburgers en stake maar ook 'Potama', een Amerikaanse twist op het Japanse Onigiri. Potama is een samenvoeging van 'pork tamago' (varken en ei). Het betreft een rijstbroodje met daartussen een plakje spam en een omelet.


American Village is vol met talloze souvenirwinkels en eetgelegenheden, voornamelijk gespecialiseerd in hamburgers en steaks. Er zijn veel winkels met handgemaakt aardewerk, glas, kleding en hebbedingetjes met afbeeldingen van Spam of het populaire Orion bier.


Engelse teksten zijn hier bijna overal en het personeel spreekt regelmatig een beetje engels. Dit is erg fijn om niet constant te hoeven vertalen vanuit het Japans.37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page