top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Okinawa - TokashikiVanaf Okinawa Main island en Naha port kan je met de boot naar enkele nabijgelegen eilanden. Ons eerste doel was Zamami eiland. We hebben echter geen reservering gemaakt voor de boot en kwamen er achter dat er maar een gelimiteerd aantal boten per dag gaat. Als je op tijd komt is er een kans dat er mensen afgezegd hebben en dat je zo alsnog tickets kan scoren. Dus wij op tijd ons bed uit en naar de haven in de hoop dat we alsnog mee konden op de boot. Helaas was Zamami geen optie maar Tokashiki wel, we stonden op tijd in de rij en toen het loket open ging voor de over gebleven tickets had zich een grote rij achter ons gevormd, wij stonden gelukkig als tweede in de rij. We hebben retour tickets kunnen bemachtigen!De boot trip duurt ongeveer 90 min over helder blauw water. Aangekomen op het eiland hebben we een scooter gehuurd om daarmee over het eiland te rijden. Het eiland is niet groot maar als je alles moet lopen is het wel erg ver. Dit bleek de juiste keuze geweest te zijn om het eiland over te komen.


Als eerste besloten we om naar het strand te rijden en onderweg wat observatie punten bij langs te gaan.Op een van die observatie punten keek je uit op een bijna onwerkelijk blauw, blauwgroene baai. Overal om je heen vlogen Libelles. Heel veel Libelles.

Aangekomen op het strand hebben we een extra snorkel set gehuurd en parasol, man o man wat was het warm. Maar liefst 40 graden, dat is dan nog in de schaduw.

Het water was heerlijk en helder blauw. De perfecte plek om te snorkelen, heel veel vissen en koraal.

Wel waren er vervelende strandwachten. Ze bemoeiden zich met iedereen. Zo mag je bijvoorbeeld niet snorkelen zonder zwemvest. Behoorlijk irritant, je kan niet dieper duiken en je voelt je behoorlijk gelimiteerd in je beweegruimte. Als je ook maar naar de zee loopt zonder je zwemvest kwam er een man blazend op zijn fluitje op je af gelopen.

Blijkbaar, zolang je zonder snorkel gaat zwemmen mag je zonder zwemvest. Dus snorkelen zonder snorkel dan maar.Verderop op het strand is een grote rotspartij met een opening, aan de andere kant is strand dat vol ligt met koraal. Net kiezelsteentjes, maar dan koraal. Aan deze kant is het rotsiger en lastiger om te zwemmen. Verder zijn er grotten die je kan verkennen.


Na het zwemmen zijn we naar de andere kant van het eiland gereden over half overgroeide wegen waar we niemand tegen zijn gekomen, bij een prachtig uitkijk punt. Eerlijk gezegd, veel te warm om er van te kunnen genieten. Snel weer op de scooter terug, met wat wind, want zonder wind is het niet uit te houden.
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sapporo

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page