top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Okinawa world en Valley of Gangala

In het mainland van Okinawa ligt Okinawa World en daar recht tegenover de Valley of Gangala.


Okinawa World

Okinawa World is een themapark over de Okinawa cultuur. De hoofd attractie is een gigantische grot met een lengte van 5 kilometer. 850 meter van de grot is open voor publiek, vol met stalagmieten.


Verder is er in het park ook de 'Kingdom Village' en 'Habu Park'. Eerlijk gezegd hebben we de Kingdom Village niet echt bekeken. Er zijn veel huisjes waar je dingen kan knutselen zoals sieraden, tassen, beeldjes etc. Het was erg warm en geen airconditioning, dus dit onderdeel hebben we een beetje overgeslagen.


Het Habu Park, vernoemd naar de beruchte, giftige locale Habu slang, is een slangen museum. In de giftshop kan je ook Habushu kopen. Habushu is alcohol, meestal awamori, met een dode erg giftige slang er in.Valley of Gangala


Tegenover Okinawa World is de Valley of Gangala waar je een begeleide tour krijgt door de jungle van Okinawa. Wij zaten in de laatste groep van de dag, hadden we geluk mee want we waren maar met 4 andere mensen. Waar een groep normaal bestaat uit 20 tot 30 personen waren wij maar met 6 + gids.


Op dit moment worden er opgravingen uitgevoerd in oude grotten. Op deze locatie zijn botten gevonden van mensen die hier zo'n 20.000 jaar geleden geleefd hebben.

Een reusachtige banyanboom, geschat op 150 jaar oud, een grot en vallei-achtige bergen die zijn ontstaan door instorting van kalksteen, zijn verscholen in deze jungle.77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page