top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Tateyama Kurobe Alpine RouteTateyama Kurobe Alpine Route is een route door de Japanse Alpen met verschillende transportatie middelen, oa. bus, cablecars en ropeway. De route is open van 15 April tot 30 Nov. We waren dus net op tijd voordat de route sluit in de winter.


De hoofdtractie is het prachtige uitzicht op de Tateyama bergen en het Chubu Sangaku National Park. In het voorjaar rij je met de bus door een gigantische sneeuw muren die wel tot 20 meter hoog zijn. Je kan de sneeuwmuur bekijken van 15 april tot 25 juni. Aangezien wij eind november gingen was er helaas geen muur te zien. Veel sneeuw in dat gebied smelt in de zomer en midden november start de winter.We hebben de auto van Toyama naar Tateyama genomen. Vanaf daar de cablecar naar Bijodaira en vervolgens een bus naar Murodo.

In eerste instantie wilden we naar Kurobedaira zodat we mooi uitzicht hadden vanuit de Ropeway. Aangekomen in Tateyama stonden er heel veel mensen bij de cablecar te wachten tot sneeuw was geruimd op de route van Bijodaira naar Murodo. Toen na 1,5 uur de "clear" was gegeven konden de eerste mensen met de cablecar naar boven. Na nog een 1,5 uur konden we dan eindelijk omhoog! Het eerste stuk met de cablecar en bus was winderig en grauw maar zodra we boven de wolken kwamen was het zonnig en bijna windstil. Wel -6 graden maar doordat het bijna niet waaide was het eigenlijk wel lekker. Onderweg stopt de bus meestal ook op een uitkijkpunt op Shomyo waterval, maar door het slechte weer halverwege de berg was er geen hand voor ogen te zien. Door het lange wachten konden we niet door naar Kurobedaira, wat uiteindelijk ook niet echt een goed plan zou zijn aangezien we niks zouden kunnen zien door alle mist en sneeuw.


Als iemand aan je vraagt; waar denk je dat het meeste sneeuw valt ter wereld denk je waarschijnlijk aan Noorwegen of Canada. Maar Japan is toch echt het meest besneeuwde land ter wereld.

Toyama staat op nummer 3 van de meest besneeuwde plaatsen met 7 meter sneeuw. Nummer 2 is Sapporo met 10 meter sneeuw en Aomori met 12 meter. Alle 3 de steden in Japan.47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Maru Travels

Japan

bottom of page