top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Cape Manzamo & Nakijin Castle Ruins

Inmiddels ben ik alweer een maand terug in Nederland, sinds 1 september om precies te zijn. En raad eens? Het nieuwe vliegticket is al geboekt! Op 19 oktober stijg ik opnieuw op naar Japan, maar deze keer zonder een vaste terugvlucht datum.


Sinds ik terug ben in Nederland heb ik geen tijd gehad om nog een blog te schrijven, maar dat betekent wel dat ik halverwege mijn verhalen over Okinawa ben blijven hangen. Laten we dat nu rechtzetten voordat ik weer in Japan ben en mijn nieuwe avonturen zich beginnen op te stapelen. In de vorige blog heb ik de grotten van Okinawa World en de Valley van Gangala getrotseerd. Deze blog gemist? lees het verhaal hier.


In deze blog neem ik je mee naar enkele onvergetelijke plekken op Okinawa: Cape Manzamo, het betoverende Churami-aquarium en de mysterieuze Nakijin Castle Ruins. De volgende blog vertel ik over het mooiste tropische eiland van Japan, Miyakojima.


Cape Manzamo

Ik kan wel blijven zeuren over de hitte maar ik ga hier echt niet goed op. Tijdens mijn trip naar Okinawa zijn er echt een aantal hersencellen gefrituurd. Ik heb zeker 2x een zonnesteek gehad. Op Cape Manzamo was het gelukkig niet zo heftig maar het was wel weer belachelijk warm (40+ graden), er staat een informatie gebouw bij Cape Manzamo en we zijn niet erg lang buiten gebleven om naar de rock formatie te kijken, snel weer naar binnen, naar de airco.


Vanaf Cape Manzamo kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Oost-Chinese Zee, waarvan het diepe blauwe water je gewoon betovert. Maar de echte ster van de show is de rotsformatie zelf, die op een eigenaardige manier lijkt op een olifant met zijn slurf in de oceaan. Bij laagtij kun je enkele poelen aan de voet van de klif vinden. Deze plek is populair onder duikers, hoewel de bijnaam van deze poelen "the toilet bowl" misschien niet meteen uitnodigend klinkt.Churami-aquarium

Het aquarium in Okinawa word ook wel het beste aquarium van Japan genoemd. Een groot statement naar mijn mening. Het aquarium is groot en mooi, maar het aquarium in Osaka, Kaiyukan is wel net zo mooi. De absolute blikvanger van het Churaumi Aquarium is de gigantische Kuroshio Tank, die tot de grootste ter wereld behoort. Deze tank is vernoemd naar de Kuroshio-stroming, die een cruciale rol speelt in het zeeleven van Okinawa. In deze immense tank zwemt een gevarieerde en indrukwekkende verzameling vissen, waaronder majestueuze walvishaaien en manta rays. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen met allemaal bijzondere zeedieren.


Buiten het hoofdgebouw zijn er een aantal buiten baden en een strand waar dolfijnen shows worden gegeven je zee schildpadden kan zien en zeekoeien kan bekijken. Een van de hoofdredenen dat we naar dit aquarium wilde was voor de zeekoeien. Ik vind ze zo verschrikkelijk grappig/schattig. Omdat ze een baby had mocht ze tijdelijk niet in het grote aquarium zwemmen.Nakijin Castle Ruins

De Nakajin Ruins zijn onderdeel van UNESCO World heritage van de Kastelen van de Ryukyu Kingdom. Nakajin Castle was gebouwd rond de laat 1200s. Tijdens de Sanzan Periode (1322-1429), was Okinawa Honto (main eiland) verdeeld in 3 koninkrijken: De Hokuzan in het noorden, Chuzan in het midden en de Nanzan in het zuiden. Nakijin was het kasteel van de Hokuzan koning tot hij werd overgenomen door de Chuzan op weg om het eiland een geheel te maken en het Ryukyu koninkrijk te vormen.


Mijn bezoek aan deze historische plek was buitengewoon rustig en sereen. In het begin leken we de enige bezoekers te zijn, maar later zagen we nog twee meiden ronddwalen tussen de ruïnes.


De ruïnes ademen echt geschiedenis en bieden talloze prachtige fotomomenten. Neem de tijd om door mijn foto's te bladeren en deze fascinerende plek te verkennen.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Maru Travels

Japan

bottom of page